Skip to content Skip to navigation

No busques más. Hemos seleccionado lo mejor

Añadir nuevo comentario

El joc

Temps estimat de lectura: 
6 minuts
El joc

El joc és una de les parts més importants de la vida d'un gat. De petits els hi serveix per desenvolupar la motricitat i les habilitats socials i de grans per mantenir-se en forma, estimular la ment, matar l'avorriment i treballar l'autoestima. Si juguem amb ells, a més de tot el que acabem de dir i de passar una bona estona, enfortirem els nostres vincles.

“Si juguem amb ells després de sopar o abans d'anar a dormir, evitarem que es posin a maular o llençar coses a mitjanit.

Les joguines les podem classificar en dos tipus:

Juguines individuals. Son totes aquelles en les que el gat juga sol, com els ratolins i les pilotes. Tu li llences un cop i ell es dedica a perseguir-lo, caçar-lo i fins i tot llençar-lo uns metres més enllà per tornar-lo a perseguir.

Joguines interactives. Son aquelles amb les que juguem nosaltres amb ells, com les de tipus canya de pescar, cintes o varetes.

Cóm jugar

Per jugar amb les joguines individuals, el primer que farem es incitar al nostre gat a caçar-les. Li ensenyarem la joguina i la mourem com si fos la seva presa i després li donarem perquè la caci. Si no li fa cas, ho tornarem a fer fins que la joguina atregui la seva atenció.. Important: Si volem que el nostre gat jugui, no li omplirem la casa de joguines. Si tenen moltes joguines escampades pel terra no jugarà amb cap. Sempre tindrem un parell de joguines al seu abast i cada setmana o cada 15 dies guardarem aquestes joguines i les canviarem per altres dos. Si rotem les joguines aconseguirem mantenir l'interès. Això es com quan erets petit i retrobaves aquella joguina amb la que havies jugat molt però que ja no recordaves que tenies.

“Quan un gat caça, està treballant i endur-se la presa és la seva manera de cobrar la feina ben feta.”

Per fer servir les joguines interactives, cal simular el moviment d'una presa. Un ratolí mai es quedaria davant d'un gat si sap que l'està mirant. Si el vostre gat està arraulit en un costat observant des de la distància, no cal moure la joguina d'una banda a l'altre com bojos., però quan es llença a atacar, és el moment de moure's. Un ratolí intentaria salvar la seva vida!! L'altre qüestió fonamental al jugar amb aquesta mena de joguina es deixar guanyar al gat. Quan un gat caça, està treballant i endur-se la presa és la seva manera de cobrar la feina ben feta. Abans de que s'avorreixi i decideixi marxar, hem de buscar un moment en que tingui la joguina ben atrapada i deixar-li perquè la gaudeixi. Alguns gats fins i tot se l'enduen al seu llitet per assaborir la victòria tranquil·lament. Si no deixem que el nostre gat guanyi, es frustrarà i perdrà l'interès pel joc, al cap i a la fi, a ell tampoc li agrada treballar a canvi de res. Important: Quan el gat hagi acabat amb la joguina, la recollirem i la guardarem fins a la propera sessió. Aquestes joguines són perilloses si es deixen sense vigilància ja que es poden penjar amb la corda o trencar-la i empassar-se-la. A més a més, no avorrirà la joguina i quan la vegi la identificarà amb pasar una bona estona i això millorarà la seva predisposició a jugar.

Consideracions

Als gatets qualsevol cosa els hi serveix per jugar, els adults també però s'ho pensen més abans d'atacar. Si el gat t'està mirant, es que està jugant. Tingues paciència i continua movent la joguina perquè si acabarà llençant. Moltes persones pensen que el gat no te interès per jugar, però si està mirant està analitzant els moviments de la presa i l'entorn. Quan són inexperts fan com a les pel·lícules d'acció i s'hi llencen plens de rauxa directes cap als seus enemics sense parar-se a pensar, però segons acumulen experiència aprenen a utilitzar l'estratègia i aleshores el joc es torna més com a les pel·lícules d'espies, on la tàctica és més important que la força bruta.

El moment adequada

El millor moment per jugar és al capvespre i la nit. Els gats són animals crepusculars i és quan estan més actius i més predisposats a caçar. Si juguem amb ells després de sopar o abans d'anar a dormir, evitarem que es posin a maular o llençar coses a mitjanit.

Per anar bé, com a mínim hauríem de jugar amb ells un cop al dia durant uns 10 minuts, tot i que si podem jugar més vegades i més estona, més feliç farem al nostre gat. L'edat no importa, tots els gats haurien de jugar per mantenir una bona forma física i arribar millor a la vellesa. Això si, sempre s'ha d'adaptar el joc a la seva edat. A un gat jove el podem fer corre per tota la casa però un gat vell amb mura-li una ploma a una distància a la que pugui arribar amb només allargar la pota n'hi haurà prou.

Coses que mai san de fer

Hi han dues coses que ens han de quedar gravades a foc que no hem de fer mai encare que ens pugui semblar divertit. Jugar amb les mans o jugar amb un làser o llumetes.

Mai jugarem amb les mans perquè li estem ensenyant que som una presa i més endavant ens atacarà indiscriminadament perquè ell estarà jugant. Amés estarem incentivant la seva agressivitat i durant el joc cada cop ens mossegarà i esgarraparà més fort.

El làser i altres llums i reflexos són una de les principals causes de major frustració en gats, ja que mai podran atrapar la seva presa. No oblidem que caçar és la seva feina i després de treballar tots volem cobrar la nostra recompensa, cosa que mai podran obtenir després de perseguir la llum d'un làser.

Jugar de la manera correcta aporta molts més beneficis que simplement evitar que ens molestin de nit. En molts aspectes el joc ajuda a que els gats i nosaltres siguem més feliços i en molts casos el joc és la millor de les teràpies (=^エ^=)

Servicios

El objetivo de nuestros servicios en dos palabras: Disfrutar y tranquilidad. Disfrutad de una bonita relación con vuestro gato y estad tranquilos, porque todo tiene solución.

Saber más

Si quieres saber más acerca del comportamiento de tu gato, visita nuestro blog y síguenos en Twitter y en Facebook